Elkészítés: A megmosott padlizsánt karikázzuk másfél cm vastagra. Sózzuk és pihentessük egy órán át. Ezután itassuk le róla a nedvességet, meleg sütőben szikkasszuk rácson, majd kockázzuk fel. Az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát és a megmosott, leszárított bazsalikomlevelet pirítsuk olajban, majd adjuk hozzá a hámozott, darabolt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, tíz percig pároljuk. Adjuk hozzá a megmosott rizst, pirítsuk pár percig. Húslével engedjük fel. Lefedve főzzük húsz percig. Az utolsó öt percben keverjük bele a padlizsánt. A megpuhult rizst díszítsük majoránnával, petrezselyemmel. Frissen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre