Őszibarackos tejberizstorta

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, és egy kissé lehűtjük.
  2. A kekszeket a zacskóba tesszük, és nyújtófával finomra törjük, majd összekeverjük a vajjal.
  3. Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk olajjal, és a kekszmasszát az aljára és az oldalára nyomkodjuk. 30 percre hűtőbe tesszük.
  4. A vaníliaőrleményt a tejbe szórjuk, hozzáadjuk az 50 g cukrot, és felforraljuk. Beletesszük a rizst, és alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés közben 30 perc alatt puhára főzzük, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a kihűlt tejberizsbe forgatjuk. Beleöntjük a keksszel bélelt tortaformába, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  6. Az őszibarackok héját lehúzzuk, mindegyiket kimagozzuk, és 2 cm-es kockákra vágjuk, majd az őszibaracklében feltesszük főni. Alacsony lángon puhára, de nem szétesőre fűzzük.
  7. Az étkezési keményítőt 1-2 kanál vízben simára keverjük, és a barackkompótot kissé besűrítjük vele.
  8. A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd egy kanál cukorral karamellizáljuk.A tejberizstortát kivesszük a formából, eloszlatjuk rajta az őszibarackkompótot, és megszórjuk a karamellizált mogyoróval.

NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL AZ ŐSZIBARACKOS TEJBERIZSTORTA!


Ezek is érdekelhetnek

Friss