hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyersen eltett málnaszörp

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A málnát megmossuk, kissé összetörjük, és a vízzel, a borkősavval, valamint a tartósítószerrel összekeverjük. Ezután fél napig pihentetjük, majd tüllzacskóba töltjük, és lecsepegtetjük.
  2. A felfogott levet lemérjük, és a súlyával azonos mennyiségű cukorral annak feloldódásáig keverjük. Végül a szörpöt üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk.

A málna felhasználási lehetőségeiről itt olvashatsz! 


Megjegyzés

Kizárólag egészséges málnaszemeket használj! Nem baj, ha kicsit összenyomódtak, az a fontos, hogy ne legyenek penészesek.

A borkősav veszélytelen anyag, több gyümölcs természetes alkotóeleme, lényegében mennyiségi korlátozás nélkül használható.

A tartósítószerek közül a szalicilt a nagyipari termelésben már betiltották. A nátrium-benzoát a megadott csekély mennyiségben gyakorlatilag veszélytelen. A kálium-szorbát, amelyet lebont a szervezetünk, teljességgel ártalmatlan.


Egy kevés szörpre tölts szódát vagy buborékos ásványvizet, majd keverd fel. Hidegen a legfinomabb. Jégkockával és néhány szem gurulós málnával partiitalnak is kitűnő. - MME
A szűrőben maradt málnavelőt összeturmixolhatod egy kevés mézzel, és légmentesen lezárt üvegben a hűtőben tárolhatod kb. 1 hónapig. Kitűnő turmixok, shake-ek ízesítéséhez vagy pohárdesszertekre, fagyira, parféra csorgatva.

Ezek is érdekelhetnek

Friss