Nyersen eltett málnaszörp

20 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A málnát megmossuk, kissé áttörjük, majd összekeverjük 1,2 l vízzel, a borkősavval, valamint a tartósítószerrel. Ezután fél napig pihentetjük, majd tüllzacskóba töltjük, és lecsepegtetjük.
  2. A felfogott levet lemérjük, és a súlyával azonos mennyiségű cukorral annak feloldódásáig kevergetjük.
  3. Végül a málnaszörpöt tisztára mosott üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk. A felbontást követően néhány napon belül elfogyasztjuk, közben hűtőszekrényben tároljuk.

Megjegyzés

Kizárólag egészséges málnaszemeket használj! Nem baj, ha kicsit összenyomódtak, az a fontos, hogy ne legyenek penészesek. A borkősav veszélytelen anyag, több gyümölcs természetes alkotóeleme, lényegében mennyiségi korlátozás nélkül használható. A tartósítószerek közül a szalicilt a nagyipari termelésben már betiltották. A nátrium-benzoát a megadott csekély mennyiségben gyakorlatilag veszélytelen. A kálium-szorbát, amelyet lebont a szervezetünk, teljességgel ártalmatlan.
Egy kevés szörpre tölts szódát vagy buborékos ásványvizet, majd keverd fel. Hidegen a legfinomabb. Jégkockával és néhány szem gurulós málnával partiitalnak is kitűnő. - MME
A szűrőben maradt málnavelőt összeturmixolhatod egy kevés mézzel, és légmentesen lezárt üvegben a hűtőben tárolhatod kb. 1 hónapig. Kitűnő turmixok, shake-ek ízesítéséhez vagy pohárdesszertekre, fagyira, parféra csorgatva.

Ezek is érdekelhetnek

Friss