Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szederszörp

79 szavazat
20 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szedret alaposan megmossuk. Botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a vizet és jól elkeverjük.
  2. Sűrű szövésű szűrőn átszűrjük a szederlevet egy fazékba. Hozzáadjuk a cukrot, a borkősavat és a nátrium-benzoátot. Felforraljuk, majd a forrástól számított 5 percig alacsony lángon főzzük. A keletkezett habot leszűrjük.
  3. Tisztára mosott csatos üvegekbe töltjük a szörpöt még forró állapotában.
  4. Száraz dunsztba rakjuk legalább 1 napra (konyharuhákkal becsavarjuk vagy hűtőtáskába tesszük, és lassan hagyjuk kihűlni).

Megjegyzés

2 nagy üveg szörp készül a megadott mennyiségből. - Zsiana

Ezek is érdekelhetnek

Friss