A fejes káposztát a külső levelek és a torzsa eltávolítása után vékony csíkokra metéljük vagy legyaluljuk, és hozzáadjuk a megtisztított, apróra kockázott hagymát. Megöntözzük az ecettel és az olajjal, sóval, borssal ízesítjük, majd alaposan összeforgatva állni hagyjuk kb. 1 óra hosszat.
Közben a csíkokra vágott vagy legyalult lila káposztát megöntözzük a lehetőleg frissen facsart narancslével és a borecettel. Sóval, borssal, 1 csipet cukorral ízesítjük, és ezt is állni hagyjuk kb. 1 óra hosszat. A kétféle salátát szükség szerint megfűszerezzük, majd röviddel fogyasztás előtt lazán összeforgatjuk.
A grillkolbászt aranybarnára sütjük, és a salátával együtt tálaljuk.
A nyári grillpartikra kipróbálhatod nyers káposztasalátával, amelyet 1 ek felkockázott baconnel vagy szalonnapörccel gazdagíthatsz.
Recept és fotók: Schutzverband Nürnberger Bratwürste e.V. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!