Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mics (miccs, mititej vagy mititei) muzsdélyos káposztasalátával

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg bárányhús darálva
  • 20 dkg marhahús darálva
  • 20 dkg sertéshús darálva
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • kevés csombor (borsikafű)
  • 1 szál kakukkfű
  • A salátához:
  • 1 kis fej káposzta
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 db kisebb sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1/2 dl szódavíz

Elkészítés

Elkészítés: A darált húsokat sóval, kevés borssal, reszelt vagy nagyon apróra vágott hagymával, fokhagymával, csipet csomborral, kakukkfűlevéllel és 1 teáskanál szódabikarbónával jól összedolgozzuk. Éjszakára hűtőbe rakjuk.

Muzsdéj: 4 gerezd fokhagymát fokhagymapréssel összenyomunk, megsózzuk, kevés szódavízzel és olívaolajjal felöntjük, lefedjük, és éjszakára ezt is hűtőbe tesszük.

Másnap a húsokból apró kolbászkákat formálunk, és grillen megsütjük.

A salátához a káposztát apróra vágjuk, a lilahagymát felszeljük, a sárgarépát zsülienre vágjuk, és mindegyiket külö-külön megsózzuk. Ha kicsit levet eresztett, összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köményt szórunk rá. Hozzáadjuk a fokhagymás keveréket (muzsdéj) és a balzsamecetet. Jól összekeverjük, és míg sül a hús, állni hagyjuk. Ha nem új káposztát használunk, forrázzuk le, hogy ne legyen kemény, csípős ízű.

Megjegyzés

Az egyik legnépszerűbb erdélyi étel, de szomszédjainknál sokfelé készítenek hasonlót, ld.: csevap.
- hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss