Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem tudták etetni, ezért kiengedték a börtönből az elítélt gyilkost

default user icon
MME
Egy igazán abszurd történet látott napvilágot az elmúlt napokban. Kiderült ugyanis, hogy házi őrizetben töltheti le büntetését az a fiatal férfi, akit még négy évvel ezelőtt 30 évet kapott barátnője meggyilkolásáért. Ennek oka, hogy a börtön nem tudja biztosítani a speciális diétájához szükséges ételeket.

Kiengedték a börtönből azt fiatal olasz férfit, aki még 2017-ben végzett barátnőjével, majd 2019-ben tettéért 30 év szabadságvesztésre ítélték. Most a büntetés végrehajtási intézet kénytelen volt elengedni és házi őrizetbe helyezni, ugyanis nem tudják speciális diétáját biztosítani. A különleges étrendre egyébként azért van szüksége a gyilkosnak, mert a fogdában az elmúlt 4 év alatt 80 kilót hízott, azaz 120 kilogrammról 200 kilóra gyarapodott testsúlya.

A bíróság azzal indokolta döntését, hogy a férfi egészségi állapota igen aggasztó, súlya miatt már járni is nehezen tud, továbbá annak, hogy Fricano napi 100 cigit is elszívott átlagosan, komoly szív- és érrendszeri kockázatoknak van kitéve, emiatt pedig életveszélyes állapotba kerülhet. Az áldozat szülei nem csoda, hogy tiltakozik, a bíróság döntését pedig szégyenletesnek ítélték.

Úgy tudni, hogy Dimitri Fricano és barátnője, Erika Preti 2017-ben Szardínián nyaraltak, amikor a 27 éves nő azzal állt neki párjának, hogy összemorzsázta az ágyukat. Az ebből kipattant vita pedig olyannyira elfajult, hogy a 34 éves Fricano konyhakést ragadott, és 57-szer megszúrta az áldozatot.

Diéta és speciális étrendek a magyar börtönben

A Mindmegette stábja a Kozma utcai Budapesti Fegyház és Börtönben járt, és megnézte, hogyan történik a fogvatartottak étkeztetése. A börtönkonyha szigorú szabályok szerint működik, és a speciális étrend sem akadály, hiszen a büntetés végrehajtási intézett fogvatartottjaira 20-féle diéta szerint főznek, ha indokolt. Bővebben is érdekel a téma? Akkor az alábbi videót neked ajánljuk:

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek