Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Undorító pékséget találtak itthon: ha ettél itt, ne nézd meg ezt a videót!

default user icon
MME
Szinte nem volt olyan szabálysértés, amit ne követtek volna el a váci sétálóutcán működő pékségben. A Nébih szakemberei a vizsgálat után azonnal felfüggesztették a cukrászda működését és lefoglaltak több kilónyi élelmiszert.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai már sok szörnyűséget láttak, most viszont újból sokkolták őket, méghozzá egy magyar pékségben. A Vácon található Csocsaj Pékségben súlyos élelmiszerbiztonsági hiányosságokkal szembesültek az ellenőrök. A vizsgálat eredményeként lefoglaltak közel egy tonna élelmiszert, valamint felfüggesztették a pékség működését.

Hatalmas volt a kosz a pékségben

A Pest vármegyében található pékség rendezetlen és takarítatlan volt. Az egységben számos, tevékenységükhöz nem kapcsolódó tárgyat is tároltak. Az ellenőrzést az is nehezítette, hogy az üzem több helyiségében nem működött a világítás sem. A helyiségek fala, mennyezete és padozata egyaránt szennyezett volt.

A hűtőkamrában a kész és félkész csomagolatlan termékeket együtt tárolták a földes áruval. A gépek, berendezések és hűtők higiéniai állapota sem bizonyult megfelelőnek. A dagasztó helyiségben található hűtött munkapultok kívül-belül erősen szennyezettek, a berendezések koszosak, a fagylaltkonyhában található gurulós regálok (melyeket sütemény tárolására használnak) piszkosak és rozsdásak voltak. A zöldség-előkészítő előterében található kézmosó csaptelepe kiszakadt, ráadásul abban és az előtér padozatán is cigarettacsikkek voltak.

A dolgozókkal sem volt minden rendben

A hatósági felügyelők az ellenőrzés során 961 kg nem nyomonkövethető és lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert (melyek között több éve lejárt termék is volt) találtak. Az érintett élelmiszereket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból, továbbá azok forgalomba hozatalát és felhasználását megtiltották. Az ellenőrök az egységben előállított, még érvényes lejárati idejű élelmiszereket is visszahívták a forgalomból.

A hatóság a fentebb részletezett súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt az egység tevékenységét szintén azonnali hatállyal felfüggesztette. Az intézkedés feloldására a hibák kijavítását követően végzett hatósági ellenőrzés után került sor. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van – olvasható a Nébih közleményében.

Borítókép: Nébih

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss