Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-mandulás keksz

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Egy tálba szórjuk a lisztet, a darált mandulát, a sütőport, a vaníliás cukrot, a Koronás barna cukrot, egy csipet sót és a narancs lereszelt héját. Hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat is: a tojást, az olvasztott vajat és a narancs frissen facsart levét. Az egészet gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, a tésztalabdát folpakba csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk pihenni nagyjából egy órára.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A pihentetett tésztát kicsomagoljuk, és enyhén lisztes kézzel nagyjából 2 centiméteres golyókat formázunk, az elkészült golyókat megfogatjuk Koronás porcukorban, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, úgy, hogy a golyókat az ujjunk segítségével kicsit kilapítjuk.
  3. A kekszeket az előmelegített sütőbe toljuk, és 10-15 perc alatt készre sütjük. Ne hagyjuk túlsülni, ha a széle már pirul, ki is vehető a sütőből.

Nézd meg videón is, hogyan készül a narancsos-mandulás keksz:

Ezek is érdekelhetnek

Friss