Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Michael Schumacher olasz anyukája elárulta, mit főzött a legtöbbször az F1-es legendának

default user icon
MME
Rossella Giannini egy kedves kis éttermet vezet Fiorano Modensében, ahol a Formula–1 hétszeres világbajnoka és a sportág egyik legeredményesebb pilótája, Michael Schumacher is gyakran megfordult. A pilóta „olasz édesanyja” a The Sun napilapnak sok más mellett azt is elárulta, hogy mi volt Schumi kedvenc étele.

A Fiorano Modensében található Montana étterem tulajdonosával készített interjút, aki arról is beszélt, hogy mennyire különleges kapcsolat volt közte és a hétszeres világbajnok között. Rossella Giannini szerint nem túlzás kijelenteni, hogy ő volt Schumacher „olasz édesanyja”, hiszen a pilóta ideje nagy részét a fioranói versenypályán töltötte, majd szinte minden nap ellátogatott egy ebédre az éttermébe, ami a Ferrari gyárától mindössze két perc autóútra volt.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ristorante Montana (@ristorantemontana) által megosztott bejegyzés

 

„Amikor megtudtam, hogy Michael súlyos síbalesetet szenvedett, egy világ omlott össze bennem. Ennek ellenére én még mindig nagyon bízom abban, hogy egyszer még újra besétál az étterembe és beszélhetek vele” mondta Rossella Giannini. Azt is elmesélte, hogy a mai napig emlékszik arra a pillanatra, amikor 1996. február 14-én először tért be hozzá az F1-es legenda, aztán ha éppen nem tagliatelle al ragút rendelt, akkor a fokhagymás-olajos spagetti volt nála a favorit. Szinte minden nap megfordult Rossella éttermében.

„Michael kedvenc étele a tagliatelle al ragú volt, ami egyébként nem más, mint az eredeti olasz bolognai, de néha fokhagymás-olajos spagettit is rendelt, ha éppen ahhoz volt kedve" – mesélte a séf. Rossella ezután a 2013. december 29-ei tragikus eseményről is beszélt.

„Éppen nyaraltam, amikor a hírekből megtudtam, mi történt vele. Egy világ omlott össze bennem, amikor kiderült, mennyire súlyos a helyzet. Tíz év elteltével sem sikerült elfogadnom a történteket” mondta a lapnak, majd hozzátette, hogy már nem gyötrődik, és inkább igyekszik a szép pillanatokra gondolni.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ristorante Montana (@ristorantemontana) által megosztott bejegyzés

 

„Ha úgy jön ki a lépés, ritkán váltok néhány szót a Ferrari munkatársaival, és igyekszem valamit megtudni az állapotáról, de nem akarok tiszteletlen lenni, ezért nem akarom túlzásba vinni a kérdezősködést. Egy évtizede, hogy minden nap az étterem ajtaját fürkészem abban a hitben, hogy Michael egyszer csak újra besétál rajta, és rendel egy tagliatelle al ragút” – reménykedik Rossella, akinek étterme még ma is nagy népszerűségnek örvend Formula-1-es berkekben. A séf főzött már Carlos Sainznak, Sebastian Vettelnek, Charles Leclerc-nek, Fernando Alonsónak, de Schumi fia, Mick Schumacher is gyakran megfordult a Montanában. Érdemes egy pillantást vetni az étterm Instagaram-fiókjára.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss