Mindmegette.hu
Cikk
MME
A minap került nyilvánosságra az a példátlan eljárás, miszerint a budapesti Árkádban lévő Freshland éttermet egyik napról a másikra befalazták. Azóta a franchise hálózat győri Árkádban lévő étterme is hasonló sorsra jutott – mondják a tulajdonosok, akik több, hasonlóan nehéz helyzetben lévő ágazati szereplővel közösen egy, a bajbajutott vendéglátósok megsegítését célzó javaslatcsomagot is összeállítottak.
A kormány változtat a vendéglátóiparban és a turizmusban érdekelt vállalkozók megsegítése érdekében. Az intézkedés lényege, hogy az utólagos finanszírozás helyett az igénylők előre megkapják majd az állami bértámogatást.
Olaszországban a korlátozások feloldásának első napján megrohamozták a bárok teraszait és a múzeumokat.
Egyedi alkalmazások fejlesztésével támogatja egy magyar start up a nehéz helyzetbe került éttermeket. A jelentkező éttermek részére most induló befektetés nélkül elkészítik a vendéglátóhely egyedi megjelenésű applikációját, amelyen keresztül közvetlenül fogadhatnak rendeléseket, értesíthetik az ügyfeleiket, gyorsan és hatékonyan indíthatnak elviteles, vagy házhozszállítás szolgáltatást.
Szomorú hírt jelentett be Instagram-oldalán Rácz Jenő, Michelin-csillagos séf, akit az ország a Konyhafőnök című műsorban ismert meg.
Minden szigorítással kevesebb a vendég és a vásárló. A Bevásárlóutca menedzsment (BUM) érdekképviseletéhez tartozó 11 tematikus utcában készítettek felmérést a jelenlegi helyzetről, amelyből kiderült, a 23 órai zárás közel sem okozott olyan súlyos károkat, mint a szeptember 1-je óta fennálló határzár és amilyenekre a maszkviselés miatt számítanak. A legtöbben rövidített nyitvatartással, házhoz szállítással vagy bezárással vészelik át a következő heteket, hónapokat.
Varga Szidónia, az UFO együttes énekesnője a Konyhafőnök című műsorban már megmutatta, hogy mennyire jól főz. Szidónia Székelyudvarhelyről származik, és már gyermekkorában is a konyhában sürgött-forgott nagyszülei és szülei körül, most pedig megvalósította az álmát: megnyitotta a SZÉK nevű éttermet és elhozta Budapestre Erdély ízeit.
A sztárszakács olasz pizzériája és étterme után a Jamie Oliver's Diner ételei is elérhetőek lesznek Budapesten hétfőtől. Igaz, először csak a Wolt hálózatán keresztül házhozszállítással rendelhetünk majd, ami mondjuk érthető is a koronavírus-járvány miatt gyakran változó, éttermeket is érintő szigorítások, illetve korlátozások miatt.
A budapesti Dob utca és a Kazinczy utca sarkán eddig Cupákos néven futó hely profilt váltott, és június közepétől Dobka néven várja a könnyedebb ételeket kedvelő vendégeket is. A profilváltás eredménye nemcsak egy letisztult, hangulatos belső tér, hanem egy olyan új étlap, amely minden igényt kielégít, ugyanakkor nem nélkülözi a Cupákosból már jól ismert ízeket sem.
A Sun számolt be arról, miszerint Jamie Oliver még korábban becsődölt étteremlánca a mai napig milliárdokkal tartozik különféle szolgáltatóknak. A pontos lebontásból néhány konkrétumot is közölt a lap, így nem csoda, hogy többen is felháborodtak új étteremláncának megnyitása hallatán.
A budapesti Alessio étterem marasztaló hangulatával, ételeinek szenzációs ízvilágával és egyedi varázsával már sok visszatérő vendéget szerzett magának. Elég csak egyszer betérni, utána biztosan rabul ejti az ízlelőbimbókat. Most, amikor a koronavírus-járvány fenekestől felforgatta életünket, sajnos nem tapasztalhatjuk a hely hangulatát, vagy érezhetjük Forrai Miklósnak és csapatának a keze munkáját dicsérő szuper fogások ízét.
Egy wisconsini étterem a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került rászorulóknak úgy próbál segíteni, hogy meleg ételosztásba kezdett teljesen ingyen.
Videó
Gyökeresen változtatja meg az emberek életét világszerte, beleértve Magyarországon is az egyre nagyobb méreteket öltő koronavírus-járvány. Rendkívüli helyzet ez, hiszen az emberek többségének még soha nem kellett ilyen, vagy ehhez hasonló korlátok közé szorulnia egy láthatatlan ellenség miatt.
Egy 103 méteres Margherita pizzával gyűjtött pénzt egy olasz étterem a bozóttüzek megfékezéséért harcoló tűzoltóknak Ausztráliában.
Az karácsony közeledtével sokan küzdenek időhiánnyal. Vannak, akik még szenteste is dolgoznak, ám olyanok is akadnak szép számmal, akik csak egyszerűen nem látják értelmét annak, hogy órákat áldozzanak a konyha oltárán egy ízletes ünnepi hangulatot idéző menüért. Ők szívesebben látogatnak el egy meghitt hangulatú étterembe, ahol végre hátradőlhetnek, és élvezhetik a nyugalmat fantasztikus téli ízek kíséretében.