Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Micsoda? 3,6 millió forint borravalót adott egy férfi, pedig az étel 10 ezer forintba került

Bármennyire meglepő, olyan nagyvonalú volt egy férfi, hogy 10 ezer dolláros, azaz 3,6 millió forintos borravalót fizetett egy 32 dollárba (körülbelül 11 ezer forint) kerülő ételért.  

Igazából a férfi egy szomorú esemény miatt érkezett Benton Harborba, ugyanis a barátja temetésén vett részt. Ha már itt volt, akkor betért egy előkelő kávézóba, ahol ételt rendelt magának.

Tim Sweeney, a Mason Jar Café vezérigazgatója elmondta, hogy a férfi nem szeretné, ha nyilvánosságra kerülne a neve. A busás borravalóval a barátja emléke előtt akart tisztelegni, és a kávézóban dolgozók napját ezzel a jutalommal szerette volna felvidítani.

A nagyvonalú vendég azt kérte, hogy a borravalót egyenlő arányban osszák fel a kávézó dolgozói között, így az összeget összesen 8 ember kapta meg.

A vezérigazgató azt is elárulta, hogy a negyvenes évei végén járó férfi egyedül falatozott, de igazából nem tudja már felidézni, hogy mit rendelt. Arra viszont emlékezett, hogy a bőkezű vendég fekete öltönyt és kék nyakkendőt viselt, ami nem meglepő, hiszen ez az ünnepi öltözék pont megfelel egy temetésre.

 „A csapatunk nagyszerű munkát végez, ezért a nagyobb borravalók normálisak nálunk, de ez a mostani összeg teljesen váratlanul ért bennünket” – vallotta be a vezérigazgató. Hozzátette: „Néhányan beszéltek arról, hogy mit kezdenek a plusz pénzzel. Az egyik dolgozó, gyermeke vezetői tanfolyamára költi, egy másik pedig azt mondta, végre el tud menni a család egy közös nyaralásra.” 

Borítókép: Northfoto

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss