Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mi legyen az ebéd hétvégén? Karácsonyváró fogások 23-ára és szenteste napjára

Karácsonyra készülődve mindenki az ünnepi menün gondolkodik már: halászlé, töltött káposzta, rántott hal... de hát enni addig is kellene valamit, nem igaz? Hoztunk egy pár villámgyorsan elkészíthető fogást, amit karácsonyfadíszítés után, de még az asztal terítése előtt, pikk-pakk elkészíthettek!

Nem könnyű ebédötletekkel szolgálni egy olyan ünnepet megelőző pénteken, ami - gasztroszempontból - a három napon át tartó evés-ivásról szól. Ráadásul csupa olyan étel kerül ilyenkor terítékre, amit már napokkal előbb el, vagy legalább is elő - kell készíteni: töltött káposzta, halászlé, és, hogy ne csak a főételekről beszéljünk, bejgli, zserbó, hókifli - egész desszertarzenállal kellene végezni szentestére. Arra jutottunk, hogy ilyenkor a legjobb, ha olyan receptötletekkel szolgálunk, amelyekkel valóban gyorsan megoldást jelente a gyomorkorgás enyhítésére, de nem telítenek el annyira, hogy a másnapi traktából ne tudjuk kivenni a részünket. De persze, ahol tudtuk, belecsempésztük a karácsonyt.

MÁKOS GUBA >>> 

OLASZ FOKHAGYMÁS TÉSZTA (AGLIO DI OLIO) >>> 

KARÁCSONYI BORLEVES >>> 

KRÉMES SPENÓTFŐZELÉK >>>

LAZAC TEJSZÍNES-GOMBÁS MÁRTÁSBAN >>> 

KRÉMES GOMBÁS CSIRKE >>> 

DUPLASAJTOS TÉSZTA BACONNEL >>> 

KLASSZIKUS CSÁSZÁRMORZSA BARACKLEKVÁRRAL >>> 

CARBONARA SPAGETTI (EREDETI RECEPT) >>> 

KÖMÉNYMAGOS TOJÁSLEVES >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss