Olasz fokhagymás tészta (aglio di olio)

MME MME
20 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint és félretesszük.
  2. Amíg a tészta fő, addig egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és alacsony hőmérsékleten megdinszteljük rajta fokhagymát, mellédobjuk a petrezselymet, és fél perc múlva lehúzzuk a tűzhelyről.
  3. A kifőtt tésztát még langyosan a fokhagymás-petrezselymes olívaolajba forgatjuk. Csilivel megszórjuk, ezzel is összekeverjük, majd tálaljuk. Ízlés szerint parmezánnal megszórhatjuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, hogyan készül a fokhagymás tészta

Ezek is érdekelhetnek