Elkészítés: A tésztához a tojást a vízzel és a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Egy közepes méretű tepsit vajjal kikenünk, kilisztezünk. Beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30-40 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát. A kihűlt piskótánkat kettévágjuk.
A krémhez a tejben megfőzzük a 2 csomag vaníliás pudingot, és időnként átkeverve kihűtjük. 20 dkg margarint habosra keverünk 20 dkg porcukorral. Ha már teljesen kihűlt a puding, a két masszát összekeverjük.
Az alsó lapra kenjük a krém 2/3 részét, és beleszórjuk az előzőleg jól lecsepegtetett és magozott meggyet, kissé belenyomkodjuk a krémbe, majd rátesszük a másik lapot. Ezt lekenjük a maradék krémmel, díszítjük meggyszemekkel, végül megspricceljük olvasztott csokoládéval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre