Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös-vaníliakrémes süti

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 10 evőkanál víz
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 3 dl víz
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 db kiwi
  • 1 db narancs
  • 1 db banán
  • A zseléhez:
  • 2 dl frissen facsart narancslé
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

Elkészítés: Először a piskótát készítjük el úgy, hogy a hozzávalóit a tojásfehérje kivételével mind beleöntjük egy nagy tálba. A tojásfehérjét felverjük kézi robotgéppel, majd ugyanazzal összekeverjük alacsony fokozaton az előre összeöntött alapanyagokat is. (Ha félig el van keverve, beleöntjük a felvert tojásfehérjét is.) Kivajazott, lisztezett nagy tepsibe öntjük a piskótatésztát, kb. 160 °C fokon szép aranybarnára sütjük.

Miközben sül a piskóta, megcsináljuk a pudingot. Egy lábasba öntjük a tejet, a vizet, a cukrot és pudingport, majd kézi habverővel csomómentesre keverjük, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.

Ha langyosra hűlt a piskóta, rákenjük a pudingot, és szép egyenletesen elterítjük rajta az előre feldarabolt gyümölcsöket. Fontos, hogy laposra vágjuk azokat, hogy a zselé a végén befedje teljesen.

A zselét ugyanúgy csináljuk, mint a pudingot, végül leöntjük vele a gyümölcsöket úgy, hogy mindenhol ellepje.

Megjegyzés

A képeken nem a narancsos zselé van rajta, ott a narancslé + víz helyett 4 dl szamócás üdítővel készítettem el, ezért rózsaszín és nem narancssárga.
- ryta19

Ezek is érdekelhetnek

Friss