Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes máktorta

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortához:
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg darát mák
  • 1 citrom reszelt héja és leve (ízlés szerint)
  • 2,5 dl tej
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg margarin
  • A tetejére:
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg margarint, jól kidolgozzuk. A sütőport a liszttel és darált mákkal összekeverjük, hozzáadjuk a masszához, majd apránként a tejet és a citrom reszelt héját és levét.

A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, az oladalát margarinnal kikenjük, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük, kihűtjük, majd a margarinnal habosra keverjük.

A tortát 3 részre vágjuk, és a krémmel betöltjük.

A csokoládét olajjal mikróban felolvasztjuk, és a tortára kenjük. Díszíthetjük az előzőleg félrtett krémmel, mákkal.

Megjegyzés

Finom lett. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss