Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg margarint, jól kidolgozzuk. A sütőport a liszttel és darált mákkal összekeverjük, hozzáadjuk a masszához, majd apránként a tejet és a citrom reszelt héját és levét.
A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, az oladalát margarinnal kikenjük, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük, kihűtjük, majd a margarinnal habosra keverjük.
A tortát 3 részre vágjuk, és a krémmel betöltjük.
A csokoládét olajjal mikróban felolvasztjuk, és a tortára kenjük. Díszíthetjük az előzőleg félrtett krémmel, mákkal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre