Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-túrós pitetorta

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg kristálycukor
  • 7 dkg liszt
  • 7 dkg margarin
  • 2,5 dl tej
  • 3 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

Elkészítés: A meggybefőtt levét leszűrjük, a meggyeket pedig félbevágjuk (így jobban befedi majd a sütemény tetejét). A vaníliás pudingporhoz hozzákeverjük a cukrot, és a meggybefőtt levével sűrűre főzzük (zselés állagú lesz). Ízesítjük fahéjjal, és hozzákeverjük a meggyet is.

Ezután egy kerek tortaformát kiolajozunk, és belemorzsoljuk a túrót. Megszórjuk egyenletesen vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. A margarint megolvasztjuk, és hozzákeverjük a többi hozzávalót. Ráöntjük a túróra, és egy kicsit megmozgatjuk a formát, hogy belefolyjon minden egyes szegletébe.

Előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon kb. 45 percig sütjük. A sütés vége előtt 5 perccel – mikor a túró már elég kemény – gyors mozdulatokkal kivesszük a süteményt a sütőből, rásimítjuk a meggyet, majd visszatesszük a maradék időre.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, hogy a zselés részt szépen lehessen szeletelni.

Megjegyzés

Fotó: AS
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss