Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti medvehagymás rokfortkrém, a mártogatós, amiből akár szendvicskrém is lehet

A húsvéti, ünnepi asztalról nem hiányozhat a sonka, a torma, a tojás és a fonott kalács sem, de érdemes néha kísérletezni, felfedezni és bemutatni a családnak új ízeket is. Mivel itt a medvehagyma szezonja, ilyenkor szinte kötelező belőle valamit készíteni!

A rokfort egy karakteres ízű sajt, amiért sokan fanatikusan rajonganak. Ugyanilyen erős tábora van a medvehagymának is, amelyet tavasszal szinte kötelező felhasználni a konyhában, például pogácsában. Mi lenne, ha vegyítenéd ezt a két, jellegzetes és erős ízű élelmiszert, és a húsvéti asztalra tennél egy olyan mártogatóst, egy olyan sajtkrémet, amelyet a kalácsra kenve, a sonka mellé kínálva, vagy egy szál répával "kanalazva" is lehet fogyasztani? A végeredmény, eláruljuk, fantasztikus!

A medvehagymás rokfortkrém pillanatok alatt elkészül, hiszen az alapanyagokat csak össze kell törni és keverni egy tálban. Pirítósra kenve isteni, de régi melegszendvicssütőben, a kenyérre ráolvasztva is mennyei. Bárhogy is fogyasztjuk, nem győzünk majd eleget készíteni belőle. Remek fogás a húsvéti, ünnepi asztalon. Ha nincs medvehagymaszezon, póréhagymával és több fokhagymával is elkészíthető.

ÍME A HÚSVÉTI MEDVEHAGYMÁS ROKFORTKRÉM RECEPTJE VIDEÓN! >>>

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss