Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ettől a titkos hozzávalótól lesz mennyei és krémes a torma

default user icon
MME
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogyan lehet lágyabb íze a tormának.

Ha a húsvéti sonka és kalács mellé egy picit lágyítanál a torma ízén, akkor mutatunk egy szuper trükköt, melynek segítségével nemcsak selymesebb, de izgalmasabb is lesz az íze.  

TIPP: Nem lesz olyan erős íze a tormának, ha egy kevés tejszínt, majonézt vagy reszelt almát keversz hozzá. Érdemes kipróbálni, és a hagyományos verzió mellett egy lágyabb, extrább változatot is megtalálható lesz a húsvéti asztalon.

Még 5 tormás tipp:

- A tormás fűszervaj jól illik sült halakhoz, pl. lazachoz, tonhalhoz, fogashoz, harcsához. 

- A reszelt torma leves alapanyaga és krumplipüré ízesítője lehet.

- A céklasalátába tökéletesen passzol a hasábokra vágott friss torma.

-  Különféle mártásokba is nyugodtan kerülhet egy kevés torma: a házi hamburger szószába, a pizzához készített mártásba, a sült krumpli vagy a friss spárga mellé kínált majonézbe, de a szendvicskrémek világában is megállja a helyét.

- Így készíthetsz gyönyörű, rózsaszín tormát a húsvéti sonka mellé: forgass össze kb. 20 dkg frissen finomra reszelt tormát és 1 kis fej céklát. Forrázd le 1 dl vízzel, adj hozzá 1 dl fehérborecetet és 2 ek mézet, majd hagyd hűlni. Végül keverj hozzá 1 dl tejszínt és 2 ek tejfölt, valamint egy pici sót és frissen őrölt borsot.

+1 tormás recept húsvétra:

Sajtos-tormakrémes sonkatekercs

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 ek reszelt torma
  • 25 dkg mascarpone
  • bors
  • 1 csokor snidling
  • 20 dkg csirkemellsonka

Elkészítése:

1. A sonkatekercsek töltelékéhez lereszeljük a füstölt trappista sajtot. Tálba öntjük a mascarponét, hozzáforgatjuk a reszelt tormát, majd a reszelt sajtot is.

2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, átkeverjük, majd beleforgatjuk a leöblített, apróra vágott snidlinget. A mascarponés töltelékkel megkenjük a sonkaszeleteket, majd felcsavarjuk mindet.

3. Kínálhatunk mellé kaszinótojást, tojáskrémet, húsvéti sonkát, kalácsot és persze sok-sok friss zöldséget.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss