Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medovik kocka

85 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához a vajat a mézzel, porcukorral összeolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a tojásokat, a szódabikarbónát és hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk - ( ha lágy lenne a tészta, kevés lisztet gyúrjunk még hozzá) - és kb. 20 percig pihentetjük.
  2. A tésztát 6 egyforma gombócra osztjuk, mindegyik tésztagombócot lisztezett felületen, kb. 20x30 cm-es, vékony lappá nyújtjuk, és sütőpapírral fedett tepsi hátoldalán, külön-külön, 180 fokon, 8-10 perc alatt megsütjük.
  3. A krémhez a tejfölhöz hozzáadjuk a mézet, a cukrokat és hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt.
  4. A megsült tészta széleit egyenesre vágjuk, a leeső darabokat morzsásra aprítjuk és a lapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is kerüljön, majd megszórjuk tésztamorzsával és egy éjszakán át pihentetjük. 

 

Ezek is érdekelhetnek