Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes krémes egyszerűen

90 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 3 ek tej
  • 1 db tojás
  • 2 ek méz
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg zsír
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 45 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 7 dl tej
  • 6 ek búzadara
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • baracklekvár

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz felett folyamatosan kevergetve, kb. 10 perc alatt krémesre főzzük. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a liszthez, és összegyúrjuk. (én 2- 3 evőkanál tettem még bele, mert nem állt össze)
  2. Négy részre osztjuk, és egyenként vékony lappokká nyújtjuk. Jól kikent , kilisztezett sütőlapokon, vagy a tepsi hátán, 170 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben max. 160 fok) kb. 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. A krémhez a tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk a kihűlt darát, végül az egészet robotgéppel krémesre keverjük.
  4. A legalsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a következő lapot, amelyet lekvárral kenünk meg. A következő lapra rákerül a krém másik fele. A tetejét porcukorral meghintjük, vagy csokimázzal díszítjük.

 

Megjegyzés

Ínycsiklandozó finomság! - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss