Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes kókuszkocka

60 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük és egy közepes tepsit (23 x 38 cm) kibélelünk sütőpapírral. A cukrot a margarinnal, a mézzel, a vaníliás cukorral és a tojásokkal simára keverjük. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, és felöntjük a tejjel.
  2. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk. 180 fokon alul-felül sütéssel kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, és tetszés szerint kocka vagy téglalap alakú szeletekre vágjuk.
  3. A mázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a porcukrot a margarinnal, a kakaóporral és a tejjel, majd hozzáadjuk a rumaromát. Egy tálkába kókuszreszeléket szórunk. A kihűlt süteményt gyorsan, hogy ne ázzanak el, megforgatjuk a kakaós masszában, majd a kókuszreszelékben.

KÓKUSZKOCKA, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTI - ÍME AZ ALAPRECEPT VIDEÓN! >>> 

13 KÓKUSZOS DESSZERT AZ ÜNNEPI ASZTALRA: A POFONEGYSZERŰTŐL A KLASSZIKUSIG >>> 

Megjegyzés

Frissen még kicsit lágy, de másnapra egész szépen megszilárdul. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss