Finom kókuszos kocka

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • liszt
  • margarin
  • tojás
  • porcukor
  • sütőpor
  • kakaópor
  • tojás
  • porcukor
  • kókuszreszelék
  • tej
  • tojás
  • porcukor
  • liszt
  • margarin
  • tortabevonó
  • étolaj

Elkészítés

  1. A kókuszos kocka tésztájához valókat összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk. 
  2. A tojások habját a porcukorral felverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és a tésztára kenjük. A másik lapot az előzőhöz hasonlóan kinyújtjuk, és gyors mozdulattal a tepsibe fordítjuk. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
  3. A krémhez a tejet a porcukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgájával, liszttel és pár kanál tejjel összekevert masszát, és még egy kicsit kevergetés mellett főzzük. Amikor a krém kihűlt, hozzákeverjük a margarint, majd az egészet a sütemény tetejére kenjük.
  4. A tetejére a tortabevonót mikrohullámú sütőben felolvasztjuk, majd hozzáadunk 2 evőkanál olajat, és óvatosan, gyors mozdulatokkal bevonjuk vele a krémet.
Lehűtjük, majd forró késsel felkocázzuk.




Megjegyzés

Tipp: kinyújtás után a tészta eléggé szakadós, ezért a tepsi méretéhez igazodó sütőpapírt kivágjuk, és azon nyújtjuk ki a tésztát, így könnyebben belecsúsztathatjuk a tepsibe. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss