Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finom kókuszos kocka

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 6 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 6 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 25 dkg margarin
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé tortabevonó
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk. (Tipp: kinyújtás
után a tészta eléggé szakadós, ezért a tepsi méretéhez igazodó sütőpapírt kivágjuk, és azon nyújtjuk ki a tésztát, így könnyebben belecsúsztathatjuk a tepsibe.)

A tojások habját a porcukorral felverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és a tésztára kenjük. A másik lapot az előzőhöz hasonlóan kinyújtjuk, és gyors mozdulattal a tepsibe fordítjuk. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, és 170 Celsius-fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.

A krémhez a tejet a porcukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgájával, liszttel és pár kanál tejjel összekevert masszát, és még egy kicsit kevergetés mellett főzzük. Amikor a krém kihűlt, hozzákeverjük a margarint, majd az egészet a sütemény tetejére kenjük.

A tetejére a tortabevonót mikrohullámú sütőben felolvasztjuk, majd hozzáadunk 2 evőkanál olajat, és óvatosan, gyors mozdulatokkal bevonjuk vele a krémet.

Lehűtjük, majd forró késsel felkocázzuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss