Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán pestós penne

80 szavazat
80 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. A mediterrán pestós penne elkészítéséhez először megfűszerezzük a darált pulykahúst: sózzuk, borsozzuk, majd mehet bele a majoránna, az oregánó, a koriander, a fokhagymapor (vagy fokhagymapehely) és az őrölt kömény.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, felvágjuk és befűszerezzük: sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, a metélőhagymát, a petrezselyemzöldet, az őrölt köményt, a gyömbért és a majorannát.
  3. A penne tésztát megfőzzük a zacskón lévő javaslat szerint, leszűrjük és kevés olíva olajjal kikent tepsibe tesszük. Hozzákeverjük a pestót és a ricottát.
  4. A fűszeres darált húst pici olajon megpirítjuk, majd kevés fehér borral felöntjük és megfőzzük. Közben a zöldségeket kevés olívaolajjal megforgatjuk, majd megpároljuk.
  5. A húsra ráöntjük a főzőtejszínt és hozzadjuk a roppanósra párolt zöldségeket. Gyakran keverve addig főzzük, míg a leve elfő. Ha kész, a pennére szedjük, tetejére tejfölt teszünk. 180 fokon sütjük kb. 30 percig.

 

Ezek is érdekelhetnek