Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pestós lasagne

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lasagne lapokat forró, sós vízben pár percig főzzük. (Ha már hajlítható, akkor jó, de vigyázzunk, mert könnyen összeragadnak!)
  2. A besamel mártáshoz 3 dl tejet felmelegítünk, majd beletesszük a vajat és a sót. A maradék 1 dl tejet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. A lisztes tejet a forró tejhez öntjük, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük még néhány percig, amíg besűrűsödik a mártás. Végül keverjük a besamelhez a pestót.
  3. Egy vajjal kikent tűzálló tál aljába először teszünk egy keveset a pestós besamel mártásból, majd rátesszük a lasagne lapokat. Majd ismét mártás, egy kis parmezán sajt, és lasagne lapok. Így rétegezzük a lasagne-t egészen addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Arra figyeljünk, hogy a tetejére mindenképp mártás és parmezán sajt kerüljön.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük és ha elkészült, melegen, friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül a pestós lasagne >>>

CUKKINIS PULYKARAGU >>> 

CHILIS TORTILLA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss