Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cigánypecsenye

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először készítsük el a pácot, amiben a húsok pihenni fognak: öntsük egy tálba az olajat, nyomjunk hozzá a fokhagymát, szórjuk hozzá a fűszerpaprika felét, majd sózzuk, borsozzuk, és alaposan elkeverjük, és belehelyezzük a - klopfolatlan - sertéstarját.
  2. A krumplit meghámozzuk,  hosszában négyfelé vájuk, majd megszórjuk sóval, borssal, majoránnával, oregánóval, a fűszerpaprika másik felével, majd meglocsoljuk, egy kevés olajjal, és összekeverjük az egészet. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 40-45 percre a középső rácsra. 10-15 percenként átkeverjük. Ha már puha, akkor maximumra kapcsoljuk a sütőt, hadd piruljon a köret!
  3. A szalonnát félujjnyi vastagra vágjuk, majd bemetéljük a háromnegyed részükig, és egy serpínyőben piros-ropogósra sütjük, majd kivesszük.
  4. A szalonnazsírba beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat  4-5 percig sütjük, majd kivesszük a serpenyőből. Ekkor nagyon finom, szaftos, omlós húst fogunk kapni.
  5. A kisült, ropogós fűszeres krumplikat egy szép nagy tálra helyezzük, ráhelyezzük a húsokat, megkenjük őket a másik fél adag zúzott fokhagymával, a tetejére rakjuk az időközben fűszerpaprikába mártott füstölt szalonnát (csak a tetejét kell a paprikába mártani), majd mellé halmozzuk a finoman csípős savanyúságokat.

Megjegyzés

Általában mindig készítek frissensülteket, hiszen ínycsiklandóan, fenséges ízvilág a végeredmény!! Receptemben egy klasszikus módozatot mutatok be, nagyon egyszerű, és mégis tökéletes! - Szepi Ági

Ezek is érdekelhetnek

Friss