Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás-boros almaleves forró napokra

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az almákat meghámozom és kicsumázom, vékony gerezdekre vágva egy kisebb fazékba teszem, ráöntöm a bort, beleteszem a cukrot és felforralom. Egy másik edényben 4 dl vizet felforralok a fűszerekkel, és kb. 10 percig főzöm, majd a fűszerekről leszűrt vizet hozzáöntöm az almához. A keményítőt simára keverem a tejföllel és fél deci vízzel, majd a forrásban lévő almaleveshez keverem. Folytonos keveréssel még 1 percet főzöm. Kihűtöm, párszor megkevervem. Ha teljesen kihűlt, beteszem a hűtőbe. Tálalás előtt fél deci bort keverek a jéghideg levesbe. Csészékben tálalom. Tetejére mazsolát hintek, és nagyon vékonyra szelt almával díszítem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss