hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marlenka

120 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Gőz fölött összeolvasztjuk a vajat - vagy a margarint - és a mézet, a tojásokat és a cukrot. Langyosra hűtjük, hozzáadjuk az ecetet, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet. Deszkára borítjuk, összegyúrjuk. Ha lágy a tészta, tegyünk még hozzá lisztet.
  2. 6 egyenlő részre osztjuk és egy 30x25-ös, zsírozott tepsi alján 6 lapot sütünk belőle.
  3. A krémhez először elkészítjük a karamellt. A tubusos sűrített tejeket egy befőttes üvegbe nyomjuk, amit egy fazékba, vízbe állítva 3 órán át főzünk, amíg szép világosbarna karamell lesz belőle. Ezt érdemes egy nappal a sütés előtt elkészíteni és hűtőben pihentetni.
  4. A pudingporokat megfőzzük a tejjel és a cukorral.
  5. A vajat vagy margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot, majd a belekeverjük a karamellt és a darált diót is. A kész krémet is pihentetjük a hűtőben.
  6. Ezután abban a tepsiben állítjuk össze, aminek hátán sültek a lapok. Egy lapot alulra teszünk, megkenjük a krémmel, majd így folytatjuk mindegyikkel, úgy, hogy a tetejére krém kerüljön. Megszórjuk a tetejét darált dióval.
  7. Így hagyjuk állni egy napig, addig megpuhul, majd a széleit körben levágjuk, majd kockákra szeleteljük. 

Megjegyzés

Akinek sok a 6 lap sütése, süthet 4 laposat is, akkor arányosan csökkenteni kell az alapanyag mennyiségeket. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss