Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós marlenka

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
25 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 3 ek méz
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 db tojás (M)
  • 1 ek szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál ecet
  • 45 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 1 doboz cukrozott sűrített tej (kb. 40 dkg)
  • 35 dkg puha vaj
  • 8 dkg darált dió
  • 0,3 dl konyak

Elkészítés

1.

A krémhez szükséges sűrített tejet vízzel teli lábasba állítjuk. Közepes lángon kb 3 órán át főzzük, közben folyamatosan pótoljuk az elfőtt vizet. Felbontás előtt lehűtjük.

2.

A tésztához a mézet, a cukrot, a vajat, a tojásokat gőz felett kevergetve besűrítjük, majd lehúzzuk a tűzről. A szódabikarbónát elkeverjük az ecettel, és a sziruphoz adjuk. Beledolgozzuk a lisztet, majd 2 órát hagyjuk állni, és hatfelé vágjuk. Mindet 3 mm vastagra kinyújtjuk, és 1-1 ív sütőpapírra rakjuk. 180 fokon 5-7 percig sütjük.

3.

A krémhez a vajat felhabosítjuk, hozzáadjuk a karamellizált sűrített tejet, a diót és a konyakot. Egymásra teszünk 5 db, a krémmel megkent lapot, majd az utolsót rámorzsoljuk. Éjszaka szobahőmérsékleten hagyjuk állni, majd 2 napig a hűtőben pihentetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss