hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis Marlenka

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához összekeverjük a szódabikarbónát és az ecetet. Kikeverjük a puha margarin felét, a mézet és a cukrot, majd hozzáadjuk az ecetes szódabikarbónát. Az egészet simára keverjük, feltesszük a tűzre és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat. Amikor már habos és barna, azonnal levesszük a tűzről.
  2. Hűlni hagyjuk, és ha langyos, hozzászórjuk a lisztet, majd az egészet kidolgozzuk. Letakarva 1 órán át pihentetjük.
  3. Ezután öt cipóra osztva, egyesével, 2 mm vékonyra kinyújtjuk, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt kisütjük a lapokat.
  4. A krémhez a sűrített tejet befőttes üvegbe öntjük, és 3 órán át főzzük. A kihűlt befőttes üveget kinyitjuk, majd a sűrített tejet kikeverjük a margarinnal. Ekkor hozzákeverjük a diót vagy a mogyorót és a konyakot is.
  5. A lapokat rétegezve megkenjük a krémmel, és a süteményt egy napon át pihentetjük (másnapra megpuhul). Reszelt csokival megszórva, kockára vágva tálaljuk.

Mogyorós marlenka >>>

Diós marlenka >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss