Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
45 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg méz
  • 1 tk ételecet ( 10 % - os )
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 3 ek kakaópor
  • 50 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 3 tubus cukrozott sűrített tej ( kb 50 dkg )
  • 25 dkg puha vaj vagy margarin

Elkészítés

  1. A tésztához összemelegítjük a vajat a cukorral és a mézzel, majd hozzáadjuk az ecettel elkevert szódabikarbónát. Ha a keverék langyosra hűlt simára keverjük a tojással, majd hozzászitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát öt egyforma részre osztjuk.
  2. A tésztagombócokat enyhén lisztezett felületen egyenként, kb. 20x30 cm - es nagyságúra nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon, kb. 5 - 6 perc alatt egyenként megsütjük. A kihűlt tésztalapokat egymásra helyezzük és a széleket körben egyenesre vágjuk. A leeső tésztát egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk.
  3. A krémhez a sűrített tejet egy üvegtálba nyomjuk, majd vízgőz felé téve addig kevergetjük, amíg enyhén karamellás színt nem kap és kissé besűrűsödik. (kb 30 - 35 perc ) A kihűlt krémet a vajjal habosra keverjük, majd betöltjük vele a lapokat úgy, hogy a tetejére is jusson. Végül megszórjuk a a tetejét tésztamorzsával és 1 - 2 napig hűvös helyen pihentetjük. Fontos, hogy kínálás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.

    Ajánljuk még:


Ezek is érdekelhetnek

Friss