Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonézes krumplisaláta - alaprecept

45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. majonézes krumplisaláta elkészítéséhez burgonyát megmossuk, és héjastól egy lábasban hideg, sós vízben megfőzzük nagyjából 20 perc alatt. A megfőtt burgonyát hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk, és karikákra vagy kockákra vágjuk ízlés szerint.
  2. A lila hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, az újhagyma zöldjét felkarikázzuk.
  3. Egy salátástálba rakjuk a lila hagymát, alaposan sózzuk, 1-2 percig hagyjuk pihenni. Hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, a tejfölt, ízesítjük borssal, majd az egész alapot összekeverjük.
  4. Végül hozzátesszük a felkarikázott burgonyát, és kanállal óvatos mozdulatokkal, hogy a burgonya kevésbé törjön össze, összefogatjuk a majonézes mártással. A tetejére újhagymát teszünk, majd hűtőben hagyjuk minimum 3-4 órát pihenni összeérni.

Nézd meg videón, hogyan készül a majonézes krumplisaláta:




Ezek is érdekelhetnek