Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonézes krumplisaláta

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A majonézhez a tojást felütjük egy magas falú keverőtálba és hozzáadjuk a mustárt.
  2. Egy botmixer segítségével összedolgozzuk és hozzácsorgatjuk az olajakat, ameddig teljesen fel nem veszi az összeset.
  3. Friss citrom levével és sóval ízesítjük a sűrű majonézünket.
  4. A burgonyasalátához a burgonyát alaposan megmossuk, majd sós vízben feltesszük főni.
  5. A lilahagymát megpucoljuk, gyaluval szép vékonyra felkarikázzuk, majd sózzuk és a málnaecettel, illetve a barna cukorral összekeverjük.
  6. Az újhagymát megmossuk és felkarikázzuk.
  7. Egy kis lábosban körülbelül másfél liter vizet felteszünk főni egy kis sóval.
  8. A tojások alsó oldalát egy vastagabb tűvel kiszúrjuk, majd a forrásban lévő vízben 8 percig főzzük.
  9. Ezutána jegeljük, vagy hideg vizet folyatunk a tojásokra, és ha kihűlt megpucoljuk, majd elfelezzük őket. 
  10. A megfőtt burgonyát leszűrjük és még forron megpucoljuk egy villa és egy kis kés segítségével.
  11. A burgonyát forrón felkarikázzuk, keverőtálba tesszűk, majd megborsozzuk.
  12. Gyorsan hozzáadjuk a majonézt, a joghurtot, a mustárt és 10 db féltojást, majd egy lapátkanállal összekeverjük a hagymák kétharmadával.
  13. Tegyük hűtőbe és hagyjuk kihűlni teljesen.
  14. Tálaláskor a maradék felezett tojással, az újhagymával és az ecetes lilahagymával dekoráljuk a majonézes krumplisalátát.

Ajánljuk még:

KARÁCSONYI PULYKAMELLTEKERCS >>> 

A RÖGTÖN PUHULÓ MÉZESKALÁCS >>> 

ÜNNEPI KACSACOMB VÖRÖSBOROS MEGGYEL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss