hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonézes krumplisaláta

MME MME
50 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

    1. A házi majonéz elkészítéséhez a tojást felütjük egy magas falú keverőtálba és hozzáadjuk a mustárt. Botmixer segítségével összedolgozzuk és hozzácsorgatjuk az olajakat, ameddig teljesen fel nem veszi az összeset. Friss citrom levével és sóval ízesítjük a sűrű majonézt.
    2. A burgonyasaláta elkészítéséhez a burgonyát alaposan megmossuk, majd sós vízben feltesszük főni.
    3. A lila hagymát megpucoljuk, gyaluval szép vékonyra felkarikázzuk, majd sózzuk és a balzsamecettel, illetve a barna cukorral összekeverjük.
    4. Az újhagymát megmossuk és felkarikázzuk.
    5. Egy kis lábosban körülbelül másfél liter vizet felteszünk főni egy kis sóval. A tojások alsó oldalát egy vastagabb tűvel óvatosan kiszúrjuk, majd a forrásban lévő vízben 8 percig főzzük.
    6. Ezután jegeljük, vagy hideg vizet folyatunk a tojásokra, és ha kihűlt megpucoljuk, majd elfelezzük őket. 
    7. A megfőtt krumplit leszűrjük és még forrón megpucoljuk egy villa és egy kis kés segítségével. Forrón felkarikázzuk, keverőtálba tesszük, majd megborsozzuk.
    8. Gyorsan hozzáadjuk a majonézt, a joghurtot, a mustárt és 10 db félbe vágott főtt tojást, majd egy lapátkanállal összekeverjük a hagymák kétharmadával. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk kihűlni teljesen.
    9. Tálaláskor a maradék felezett tojással, az újhagymával és az ecetes lilahagymával dekoráljuk a majonézes krumplisalátát.

Nézd meg videón, hogyan készül a majonézes burgonyasaláta:


Ajánljuk még:

Megjegyzés

A majonézes burgonyát a főtt tojás teszi teljessé és igazán különlegessé. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss