A burgonyát megmossuk, megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk és vágül felkarikázzuk. Megtisztítjuk a hagymákat, cikkekre szeleteljük és a burgonyához adjuk.
Elkeverjük a vizet a sóval, cukorral és az olajjal, majd a hagymás burgonyára öntjük. Pár órát állni hagyjuk, közben egyszer-kétszer összekeverjük, majd kikeverjük a majonézt a tejföllel, majd ezt is ráöntjük a salátára.
A főtt tojásokat kettévágjuk, hóember alakot formálunk belőlük. Az olajbogyókat felaprítjuk, ezek lesznek a hóemberek gombjai, szemei és a kezük. Paradicsomból vékony cikkeket vágunk, ezek lesznek a hóemberek sáljai, a szájuk és az orruk.
Az uborkát kettészeljük miután levágtuk a végeit, ezek lesznek a sapkák. A sárgarépa vékony csíkja a seprű nyele, uborka szelet a seprű vége.
Fodros petrezselyemmel körberakjuk a tál szélét, hogy még látványosabb legyen.