Egy nagyobb lábasban a tejet, tejszínt, sót felforraljuk a félbevágott vaníliarúddal. A tojások sárgáját a barnacukorral elkeverjük. Ha a tejes tejszín felforrt, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a cukros tojássárgáját, majd kis lángon, állandóan keverve, addig főzzük, míg sűrűsödni kezd. Folpackkal lefedjük, és kihűtjük.
A habhoz vizet forralunk. Egy csipet sóval a fehérjéket kemény habbá verjük, de vigyázzunk, ne törjön! Lassan, körkörösen rácsurgatjuk a vizet, majd egy másik tálba, egy kanállal kiszaggatjuk.
A szószhoz felmelegítjük a tejet és felolvasztjuk benne a földimogyoróvajat a csipet sóval.
Egy mély tányérba szedünk a krémből, ráteszük a habot é nyakon öntjük a kissé sós, mogyorós szósszal.