Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplicska

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, még melegen áttörjük, hagyjuk kihűlni. A diót durvára vágjuk. A
citromot/narancsot forró, folyóvíz alatt megsikáljuk, szárazra töröljük.
Elkészítés: A cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal és a rummal, apránként hozzáadjuk a kávét, belereszeljük a citrom-/narancshéjat, megöntözzük vele a darált kekszet, majd összekeverjük 2 evőkanál kakaóval és a dióval. A kihűlt burgonyához adjuk, jól összegyúrjuk. A masszából csapott evőkanálnyi adagokat szaggatunk ki, burgonya formájú alakzatokra gömbölyítjük, és beleforgatjuk a maradék kakaóba. Alufóliával bélelt tálcára rakosgatjuk őket, letakarjuk, és fogyasztásig, de legalább 24 óráig érleljük - hidegen tartjuk. Tálaláskor minyon-papírtálkákba ültetve kínáljuk.

Megjegyzés

1 darab: 538 kJ/129 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek