hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémtúró házilag

35 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1.  A tojásokat szétválasztjuk, majd egy kézi habverőevel a sárgájákat habosra keverjük a cukorral, a sóval, és a keményítővel. Aki szeretné fokozni a vaníliás ízt, egy mokkáskanál vaníliapasztát tehet bele.
  2. A tejet egy közepes méretű, nyeles edényben felforrósítjuk, lefölözzük, és egy kisebb merőkanálnyit szedünk a tojásos masszához, majd simára keverjük. Apránként hozzáadjuk a többi tejet is - ezzel a technikával nem főzünk rántottát a tojásokból -, majd az egészet visszaöntjük az edénybe, és közepes lángon, folyamatos kavargatás mellett pudingot főzünk belőle.
  3. Ha kész a puding, lehúzzuk a tűzről, tovább keverjük, és amikor már nem tűz forró, egy darab folpakot teszünk közvetlenül a massza tetejére, hogy ne bőrösöndjön be a teteje, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  4. A langyos pudingot a villával áttört túróhoz öntjük, egy spatulával vagy fakanállal összekeverjük, majd botmixerrel pürésítjük.
  5. Kis tálkákba, üvegcsékbe öntjük, a tetejét tetszőleges gyümölccsel megrakjuk. Fél órára a hűtőbe tesszük, és már fogyaszthatjuk is! 

Nézd meg videón, hogyan készül a vaníliás krémtúró!

Ezek is érdekelhetnek