hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás krémtúró házilag

30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral, a pudingporral és egy löttyintés tejjel alaposan elkeverjük (előzőleg a sárgájákat a cukorral kissé habosítsuk ki).
  2. A maradék tejet felforraljuk a vanília kikapart magjaival. Ahogy forrt egyet, beleöntjük a sűrű masszát, majd addig keverjük, míg jó sűrű pudingot nem kapunk. Ezután hagyjuk kihűlni.
  3. A túrót áttörjük, majd hozzáöntjük a kihűlt vaníliás alapot, és botmixerrel teljesen krémesre keverjük. Poharakba, tálakba adagolva lehűtjük.
  4. Tálaláskor megszórhatjuk mazsolával, citromhéjjal, esetleg készíthetünk hozzá karamell- vagy gyümölcsöntetet. 

Ezek is érdekelhetnek