Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes spenótos rakott krumpli

MME MME
90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk (a legegyszerűbb, ha uborkaszeletelőt használsz).
  2. A tejet és a tejszínt egy kis méretű lábasban, alacsony hőmérsékleten összemelegítjük. Hozzáadjuk a sót és borsot, a szerecsendiót, a fokhagymaport és a babérlevelet. Óvatosan felfőzzük, de nem forraljuk. Ezután kiszedjük a babélevelet.
  3. Egy közepes (20×26 cm) méretű sütőedényt kivajazunk, és beleszórjuk a reszelt fokhagymát. Ezután egy rétegnyi krumpliszeletet a tál aljára teszünk. A burgonyára sajtszeleteket teszünk egy rétegben, és megszórjuk oregánóval. A spenótleveleket a sajtra terítjük, végül befedjük egy réteg burgonyával. Ráönjük a tejet, és egy kanállal óvatosan lenyomkodjuk a burgonyaszeleteket, hogy a tej jól ellepje.
  4. Ráreszeljük a sajtot, és megszórjuk egy kevés oregánóval. 180 fokra előmelegített sütőben 60-75 percig aranybarnára sütjük. 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A RAKOTT KRUMPLI - 5 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN! >>> 

    9 ISTENI RAKOTT KRUMPLI VARIÁCIÓ, AMIBŐL GARANTÁLTAN REPETÁZNI FOG A CSALÁD >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss