Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ellenállhatatlanul krémes pestós tészta, ami 30 perc alatt elkészül

default user icon
MME
Ha már a könyöködön jön ki a paradicsomos tészta, akkor itt az ideje, hogy dobd a paradicsomot, helyette pedig készíts egy friss, zamatos, illatos, bazsalikomos szószt. Amíg a tészta fő, addig simán elkészülsz vele.

Ha kevés időd van a főzésre, de szeretnél valami igazán finom ebédet készíteni, akkor nálad a pestós tészta lesz a befutó. Könnyű, húsmentes nyári étel, a friss és illatos szósznak köszönhetően pedig azonnal mediterrán hangulatba kerülsz.

Az olaszok nagy kedvencének óriási előnye, hogy fél óránál több időt nem kell rászánni a konyhában, így a dolgos hétköznapokon is könnyedén összedobhatod, ráadásul a hozzávalókért sem kell boltról boltra szaladgálnod. Csak turmixold össze a hozzávalókat, keverd össze tésztával, és már eheted is. Ha nem tudsz hús nélkül élni, akkor nyugodtan tálalj mellé sült csirkemellcsíkokat, és tuti nem leszel éhes egy darabig.

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagettitészta
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 ek. fenyőmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5-8 dkg reszelt parmezán
  • 3-4 ek. extraszűz olívaolaj

A KRÉMES PESTÓS TÉSZTA PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>>  

Elkészítés:

  1. Egy fazékban vizet forralunk, a tésztát a csomagoláson jelzett ideig főzzük.
  2. Amíg a tészta fő, egy késes aprítóba rakjuk a bazsalikomleveleket, a fenyőmagot, a fokhagymát, egy csipet sót, a reszelt parmezánt, és felöntjük az extraszűz olívaolajjal, majd pár perc alatt krémes állagúra aprítjuk a hozzávalókat.
  3. A főtt tésztát leszűrjük, úgy, hogy 2-3 evőkanálnyi főzővizet hagyunk az edényben. A pestót rákanalazzuk a még meleg tésztára, alaposan összeforgatjuk, és már tálalhatjuk is.
  4. Tálalásnál kanalazhatunk még rá pestót, és meghinthetjük reszelt parmezánnal. Tökéletes, egyszerű, könnyen elkészíthető friss, nyári tészta. Mellé egy jó pohár fröccs vagy limonádé dukál.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek