Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pestós tészta

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy fazékban vizet forralunk, a tésztát a csomagoláson jelzett ideig főzzük.
  2. Amíg a tészta fő, egy késes aprítóba rakjuk a bazsalikomleveleket, a fenyőmagot, a fokhagymát, egy csipet sót, a reszelt parmezánt, és felöntjük az extraszűz olívaolajjal, majd pár perc alatt krémes állagúra aprítjuk a hozzávalókat.
  3. A főtt tésztát leszűrjük, úgy, hogy 2-3 evőkanálnyi főzővizet hagyunk az edényben. A pestót rákanalazzuk a még meleg tésztára, alaposan összeforgatjuk, és már tálalhatjuk is.
  4. Tálalásnál kanalazhatunk még rá pestót, és meghinthetjük reszelt parmezánnal. Tökéletes, egyszerű, könnyen elkészíthető friss, nyári tészta. Mellé egy jó pohár fröccs vagy limonádé dukál.

Nézd meg videón is, hogyan készül a pestós tészta:

Ezek is érdekelhetnek

Friss