Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pestós-tejszínes tészta csirkemellel

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd a fazékba visszatéve melegen tartjuk.
  2. Az  olívaolajat, a parmezánt, a fenyőmagot, a fokhagymát, a rukkolát és a bazsalikomot robotgéppel pürésítjük, majd megszórjuk sóval és borssal. 
  3. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, kevés olajon pirosra sütjük. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort, kiforraljuk belőle az alkoholt, majd hozzáadjuk a tejszínt és sűrűre főzzük. Végül hozzáöntjük a pesto szószt, és a pennét összeforgatjuk a kész mártással. Reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk.

    PESTO KISOKOS! A ZÖLD VAGY A PIROS, TÉSZTÁKHOZ VAGY SALÁTÁKHOZ?>>> 

A RECEPT, AMIT MINDIG IS KERESTÉL: ÉDES PESTO FAGYIKHOZ ÉS SÜTIKHEZ!>>> 

3 AZ 1-BEN AVOKÁDÓPESTO: PIRÍTÓSRA, MÁRTOGATÓSKÉNT VAGY TÉSZTÁRA!>>> 

Megjegyzés

Csirkemell nélkül is készíthető. - MME

Ezek is érdekelhetnek