Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pestós csirkemellcsíkok

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A pestóhoz 5-6 dkg tisztított fenyőmagot egy nagyméretű száraz serpenyőben aranyszínűre pirítunk. 1 nagy marék friss bazsalikomlevelet turmixgépbe teszünk, 2 gerezd darabolt fokhagymát, 3-4 dkg reszelt parmezánt és a fenyőmag felét, sót, borsot, 1 dl olívaolajat jól összeturmixolunk, hogy egyenletesen pépes legyen.

A csirkemellcsíkokat sózva, borsozva egy kis lisztbe forgatva olívailajban (vagy vajban) nagy lángon 4-5 perc alatt világosbarnára sütjük abban a serpenyőben, amiben a fenyőmagot pirítottuk. Ha kész, sütőlapáttal kiszedjük, félretesszük.

0,5 dl száraz fehérbort az üres, de a még forró serpenyőbe öntünk, és hozzáadunk 2 dl főzőtejszínt. Ráöntjük a pestót, összekeverjük, majd hozzáadjuk a csirkemellcsíkokat, és 1-2 percig összeforraljuk az egészet.

Tetejére szórjuk a maradék pirított fenyőmagot, és párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss