Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Számtalan töltött zöldséget készíthetünk nyáron. Talán a cukkini a legnépszerűbb ilyenkor, ám nem szabad megfeledkezni a patisszonról sem. Annak ellenére, hogy isteni fűszerekkel megbolondított darált hússal töltjük, mégis egy könnyed fogás, ám ez nem azt jelenti, hogy éhes is maradsz utána.
Ha unod a rántott húst, ha mindig ugyanaz a menü, ha fogalmad sincs, mit főzz a hétvégén, segítünk! Íme 2 teljes menüsor szombatra és vasárnapra.
A hideg sárgadinnye-krémleves egy igazi nyári hűsítő. Főzni sem kell, ennek köszönhetően pedig kevesebb mint fél óra alatt elkészül a mosogatással együtt. A napérlelte sárgadinnyének most van a szezonja, szóval bűn lenne veszni hagyni ezt a szupert levest. Készítsétek el ti is az alábbi receptvideó alapján.
Sárgabarackból istenien finom krémlevest készíthetünk, amihez még a tűzhelyt sem kell begyújtani. Ez azért igen nagy előnye ennek a receptnek, hiszen a nyári melegben senki nem ácsorog szívesen órákon át a forró konyhában fakanállal a kezében. Ennek a hűs finomságnak a kivételes ízvilága garantáltan felráz a legfáradtabb hétköznapokban is.
Nyáron érdemes az olyan ételek felé nyitni, melyek elkészítése közben nem fűtöd tovább a házat a sütővel vagy a tűzhellyel. Ventilátor vagy klíma ide vagy oda, a szervezeted sem lesz boldog a nehéz és zsíros kajáktól a nyári kánikula kellős közepén. Hogy mi a megoldás? Már mutatjuk is a választ receptek formájában!
Ha már a könyöködön jön ki a paradicsomos tészta, akkor itt az ideje, hogy dobd a paradicsomot, helyette pedig készíts egy friss, zamatos, illatos, bazsalikomos szószt. Amíg a tészta fő, addig simán elkészülsz vele.
Fotó/Videó: Móricz István
A gazpacho már csak azért is tuti választás a nyári hónapokban, mert egy pillanatra sem kell hozzá begyújtani a tűzhelyet. Nincs más dolgod, mint összeturmixolni a nyers hozzávalókat, és szinte már kész is vagy. Íme, itt egy szuper recept videóval ehhez a kiválóan krémes és hűsítő leveshez. Élvezzétek ti is.
Nyáron, amikor a meleg és napsütés uralkodik, sokan kedvelik a könnyű és frissítő ételeket, amelyek energiát adnak, ugyanakkor könnyen emészthetőek. A következőkben bemutatunk néhány ínycsiklandó nyári receptet, amelyek ideálisak lehetnek egy könnyű ebéd elkészítéséhez, de válogatásunkban azokra is gondolunk, akik ilyenkor sem tudnak nemet mondani a nehezebb fogásokra, legyen az valamilyen natúr sült vagy panírozott fogás.
A hét közepén megszakadt picit a napsütéses napok töretlen sorozata néhány felhőnek és egy kevés csapadéknak köszönhetően, ám a hétvégére újra helyreállt a rend, és az évszaknak megfelelő időjárást élvezhetjük. Azonban mit sem ér a jó idő, ha csak valami elfuserált, ismeretlen eredetű kajával sikerül enyhíteni étvágyunkat. Ezért tervezd meg előre a hétvégi ebéded, és nem érhet csalódás akár otthon a kertben, akár a strandon töltöd a szabadidőd.
A nyári időszakban étkezéseink során a friss, könnyű és ízletes fogásokat igyekszünk előnybe helyezni. Az ilyen ételek egyik közkedvelt alapanyaga a cukkini, ami sajttal és kukoricával párosítva egy igazi nyári egytálétel, amit akár köretként is használhatunk, ha valami húst is ennénk hozzá.
Július első hétvégéjén mi mást kívánhatnánk, mint napsütést, egy – vagy több – hűsítő fürdőt valamelyik strandon, na és persze finom ételeket. Az alábbi válogatásban olyan recepteket gyűjtöttünk össze, melyeket kötelező nyáron elővenni.
Készítenétek valami szuper ebédet a hétvégére, de ötletetek sincs, hogy mit rakjatok a lábasba? Nem tudjátok húsleves és rántott hús nélkül elképzelni a vasárnapi ebédet, de már a könyökötökön jön ki panírozás és a leves habozása? Akkor a következő hévégi receptválogatás nektek szól! Így már tuti nem kérdés, hogy mit főztök június első víkendjén.
Az enyhébb hetek után most újra befűtöttek! Olyannyira, hogy hétvégén akár a 42 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála. Ez már egy olyan hőmérséklet-tartomány, ami már a strandon, vagy a vízparton is veszélyes lehet. Figyeljetek a folyamatos folyadékpótlásra, ne legyetek túl sokat a napon, ebédre pedig válasszatok könnyebb, kevésbé megterhelő ételeket. Kánikula-menüsor újratöltve!
Ha nem a vízparton, vagy a strandon igyekszünk túlélni a nyár talán legmelegebb napjait, és nem a hekkes, a burgeres, vagy a lángosos bódé előtt várakozunk az ebédünkre, akkor több mint valószínű, hogy vagy a kajafutárra vártok, vagy pedig most is azon megy az agyalás a besötétített nappalitokban, hogy mégis milyen menüsorral készüljetek a hétvégére.
Ha nyáron beüt a kánikula, a hőmérő higanyszála pedig már csak hírből ismeri a 30 alatti hőmérséklet-tartományt, akkor hétvégén az egyetlen megoldás már csak a strand lehet, vagy az otthonunk, illetve kertünk árnyékos fedezékei. Na, de mit főzzünk, ha éppen tombol a hőség? Nyáron sem maradhatunk ebéd nélkül! Mutatjuk a megoldást: