Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bámulatos, miből készít táskát két holland dizájner. Te hordanád?

default user icon
MME
A rotterdami páros, Koen Meerkerk és Hugo de Boon új szintre emelte a fenntartható divat fogalmát. Termékeik nemcsak vegánok és környezetkímélőek, de az élelmiszer-pazarlás ellen is hatékony megoldást jelentenek.

A két fiatalt az egyetemi képzés alatt hozta össze értékteremtő gondolkodásmódjuk, és a cél, hogy körforgásos gazdaságban, ahol semmi nem vész kárba, állítsanak elő valamit. Az egyetemen szerzett tudást felhasználva, hosszas kísérletezés után megtalálták azt a gyümölcsöt, amiből a legtökéletesebb bőrszerű anyagot gyárthatják. Igen, gyümölcsöt, ugyanis cégük, a Fruitleather Rotterdam mangóból készít tartós, vízálló anyagot, amiből aztán táska, cipő, de akár bútorhuzat is válhat.

Környezetvédelem és zero waste szemlélet

Nem csak a mértéktelen fogyasztás vezethet a környezetünket is károsító pazarláshoz. A megtermelt élelmiszerből világszerte évente több mint 1 milliárd tonna kerül kidobásra, részben azért, mert esztétikai minőségük nem felel meg a szupermarketek előírásainak. Ebben látta meg a lehetőséget a két holland fiatal, és így nem csupán a gyümölcsöket mentik meg a kidobástól, jelentősen csökkentve az élemiszer-hulladék mennyiségét, hanem mindezen felül állatbarát terméket hoznak létre.

Így lesz a mangóból bőrhatású anyag

 

 

Sok, hozzájuk hasonlóan a fenntarthatóságot elsődleges célként szem előtt tartó tervezőcéggel dolgoznak együtt, akik a megvásárolt mangóbőrből például táskát készítenek. De a Fruitleather Instagram-oldalán láthatunk mangóból előállított cipőt és bőrfotelt is.

Borítókép: Fruitleather Rotterdam Instagram-oldala

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss