Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A rotterdami páros, Koen Meerkerk és Hugo de Boon új szintre emelte a fenntartható divat fogalmát. Termékeik nemcsak vegánok és környezetkímélőek, de az élelmiszer-pazarlás ellen is hatékony megoldást jelentenek.
A magyar háztartások 300 000 tonna élelmiszert pazarolnak el évente, amellyel fél millió ember egy éven keresztül jól tudna lakni. Ez a tetemes mennyiségű, feleslegesen megtermelt és megvásárolt élelmiszer nem csupán erkölcsi és gazdasági kérdés, de az egyik legjelentősebb környezeti probléma is, amely különösen az ünnepi időszakok alkalmával igényel nagyobb figyelmet. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) húsvét alkalmából összegyűjtötte azokat a tanácsokat, amelyekkel mérsékelhető a vendégvárással járó élelmiszerpazarlás.