Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Pofátlan lehúzás vagy bolygómegmentő tett? Ez a kérdés merülhet fel a Tesco vásárlóiban Nagy-Britanniában, ugyanis az üzletlánc úgy döntött, hogy az eddig ingyenes műanyag ruhafogasokért a jövőben pénzt kér.
A rotterdami páros, Koen Meerkerk és Hugo de Boon új szintre emelte a fenntartható divat fogalmát. Termékeik nemcsak vegánok és környezetkímélőek, de az élelmiszer-pazarlás ellen is hatékony megoldást jelentenek.
Rácz Jenő néhány napja egy Insta-videóban bejelentette, hogy durva szakításon van túl. A követők persze rögtön aggódni kezdtek, de szerencsére hamar kiderült, hogy nincs ok a pánikra.
Évek óta csökkenti a műanyag-felhasználást a Spar, a Regnum húsüzem tálcás húsáruinak csomagolásához idén 13,5 tonnával kevesebb műanyagot használnak fel.
Ázsiai ízutazás, füstös BBQ, umami és fenntarthatóság – ezek jellemzik 2022-ben a trendeket a nemzetközi gasztronómiai szakemberek véleménye szerint. Olvass tovább, és fűszerezd meg a konyhában töltött perceket válogatásunkkal!
Szponzorált tartalom
Hisszük, hogy a gondoskodás nem csak a jelenről szól. Ahogy gyerekeink jövőjét is nagy odafigyeléssel egyengetjük, úgy az is fontos, hogy a nekik készített ételek a következő generációk életére is pozitív hatással legyenek. Összegyűjtöttünk 9 szabályt vásárláshoz és főzéshez, melyeket betartva hozzájárulhatunk bolygónk élhető jövőjéért.
Globalista Konyha
Egyre több ember él a Földön és szerencsére egyre több embert foglalkoztat a fenntarthatóság az étkezésben. A szakácsok egy része ezzel egyáltalán nem foglalkozik, ám szerencsére, egyre többen tartják fontosnak, hogy szezonálisan főzzenek az éttermükben, sőt minél több helyben termett alapanyagot használjanak.