Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A rotterdami páros, Koen Meerkerk és Hugo de Boon új szintre emelte a fenntartható divat fogalmát. Termékeik nemcsak vegánok és környezetkímélőek, de az élelmiszer-pazarlás ellen is hatékony megoldást jelentenek.
Videó
Mi, magyarok évente fejenként körülbelül 3 liter jégkrémet fogyasztunk el, és bár a két nagy klasszikus, a csokoládé, az eper és a vanília a kedvenc továbbra is, az izgalmas, új ízekre is egyre nyitottabbak vagyunk - derült ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara frissen publikált körképéből. Idén például két, egészen különleges jégkrémre mutatkozott igen nagy kereslet: a mangós és a popcornos változatok fogytak meglepően jól.
A Balatoni Turizmus Szövetség idén tizedik alkalommal hirdette meg a Balaton Fagyija versenyt, melyre összesen húsz különféle fagylaltkölteménnyel neveztek a cukrászok.
A mangónak több mint ezer fajtája van, ráadásul alakja, színe, mérete is változó. Mutatjuk, hogyan fogyasszátok és használjátok fel, és hogyan választhatjátok ki a megfelelőt! S vajon, miért hívják a szerelem gyümölcsének? Cikkünkből ezt is megtudhatjátok.
Bár a borsó- és tökfőzelék tükörtojással isteni vacsora, azért ennél lehetünk sokkal kreatívabbak is! Főzelékes Feri megmutatja, hogyan dobhatunk fel egy hagyományos főételt, íme az édes savanyú csicseriborsó-főzelék karamellizált mangóval és céklával.
A gofrisütés szerencsére nem nagy ördöngősség, egy kis csavart azonban bármelyik háziasszony bele tud vinni. Mautner Zsófi például vaníliával, mangóval, roppanós kandiscukorral és nagyszemű sóval süti a gofrit, hogy lehessen izgulni, milyen ízű lesz a következő falat. Próbáljátok ki!
Habliliom
Ahogy a májusi napsütés egyre inkább a szabadba hívogat mindenkit, úgy közeledik a könnyed desszertek ideje.