A lisztet vegyítsük el a porcukorral, majd dolgozzuk morzsás állagúra a felkockázott vajjal. Adjunk hozzá annyi jeges vizet (kb. 50 ml-t), hogy összeálljon a tészta. Csomagoljuk folpakba, és tegyük a hűtőbe 30 percre.
Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra, és nyomkodjuk egy 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a tésztát a tejjel elkevert tojássárgájával, szórjuk rá a szeletelt mandulát, és süssük aranybarnára a 180 fokra előmelegített sütőben. Azután vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
A túrót keverjük ki a cukorral. Simítsuk a tésztára, szórjuk rá a citromhéjat, végül rendezzük el rajta a megtisztított, kimagozott cseresznyeszemeket. Felszeletelve, egy kevés porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre