Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű túrós-meggyes sütemény

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A lisztet vegyítsük el a porcukorral, majd dolgozzuk morzsás állagúra a felkockázott vajjal. Adjunk hozzá annyi jeges vizet (kb. 50 ml-t), hogy összeálljon a tészta. Csomagoljuk folpakba, és tegyük a hűtőbe 30 percre.

Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra, és nyomkodjuk egy 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a tésztát a tejjel elkevert tojássárgájával, szórjuk rá a szeletelt mandulát, és süssük aranybarnára a 180 fokra előmelegített sütőben. Azután vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.

A túrót keverjük ki a cukorral. Simítsuk a tésztára, szórjuk rá a citromhéjat, végül rendezzük el rajta a megtisztított, kimagozott cseresznyeszemeket. Felszeletelve, egy kevés porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

A tésztát gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze, és ne gyúrjuk. Fagyasztóból elővett meggyel és cseresznyével is elkészíthető.

Recept és fotó: Basa Veronika - MME

Ezek is érdekelhetnek